iba 2023 - vodeći sajam pekarstva i konditorske industrije

iba 2023 - vodeći sajam pekarstva i konditorske industrije

iba 2023 – VODEĆI SVJETSKI SAJAM ZA PEKARSTVO I KONDITORSKU INDUSTRIJU
Datum: 22. – 26. listopada 2023.
Mjesto: Messe München
Organizator: GHM
Interval: 3 godine
www.iba.de

Vraćamo se u poznatom obliku – uživo!

O sajmu iba – SAJAM KOJI INSPIRIRA

iba je vodeći svjetski sajam za pekarstvo, slastičarstvo i grickalice te nudi jedinstvenu platformu na kojoj se predstavljaju najnoviji trendovi i inovacije u industriji.

Vodeći sajam ne impresionira samo međunarodne izlagače, koji se mogu predstaviti i uspostaviti nove kontakte putem inovativnih mogućnosti sudjelovanja, iba također sajamskoj publici pruža jedinstveni presjek cjelokupne industrije, zahvaljujući širokom portfelju od proizvođača sirovina i tehnologije pakiranja, do tradicionalnih obrta i digitalizacije. Odabrane fokusne teme stavljaju aktualna pitanja i razvoj u prvi plan i nude dodatne informacije.

Sajam se održava svake treće godine u izložbenom centru u Münchenu. Zbog odgode zbog pandemije, iba će ponovno otvoriti svoja vrata od 22. do 26. listopada 2023.

Sajam iba predstavlja sve proizvode i tehnologije koji su relevatni pekarima i slastičarima svih veličina, donositeljima odluka iz pekarske i konditorske industrije i maloprodaje. Raspon tema sajma kreće se od sirovina, sastojaka i smrznutih pekarskih proizvoda, preko tehnologije proizvodnje i pakiranja, optimizacije procesa i informatičke tehnologije, sve do unutarnjeg uređenja pekarnica, slastičarnica i café barova.

Uspjeh sajma iba 2018, top 10 zemalja posjetitelja i raznolikost izlagačkih sektora

Brojke sajma iba 2018:
  • 1.373 izlagača iz 50 zemalja
  • 77.020 stručnih posjetitelja iz 173 zemlje
  • 100 predavanja na iba.FORUM-u i iba.SPEAKERS CORNER-u
  • 87% izlagača je izjavilo: „Vraćamo se na sajam iba.“
  • 58 sati vreve i užurbanosti
  • 2.1 milijarde Eura sklopljenih ugovora tijekom sajma
  • 85% izlagača tvrdi da je iba najvažniji sajam ove industrije
Top 10 zemalja posjetitelja:
  • Njemačka
  • Italija
  • Rusija
  • Austrija
  • Španjolska
  • Poljska
  • Nizozemska
  • SAD
  • Ukrajina
Posjetitelji, koji povećavaju Vaš uspjeh na sajmu iba, dolaze iz ovih područja industrije:
  • Craft pekarnice
  • Slastičarnice / cafe barovi
  • Strojarstvo / tehnologija proizvodnje
  • Proizvođači sirovina / aditiva
  • Veleprodaja / Trgovine
  • Lanci pekarnica / pekare
  • Agencije / konzultanti
  • Industrija slatkiša
  • Sektor maloprodaje
  • Opskrba za pekarnice
  • Cafe barovi / lanci cafe barova
  • Online maloprodaja
  • Samoposlužne pekarnice sa povoljnijim proizvodima
  • Prodavaonice sladoleda
  • Industrija hrane / catering / hoteli / kantine
  • Sveučilišta / obrazovanje / usavršavanje
Raznolikost inovacija izlagača na sajmu iba je beskonačna, a dolaze iz ovih sektora:
  • Analitika
  • Tehnologija i oprema za proizvodnju
  • Logistika
  • Sirovine i sastojci
  • Prodaja i POS
  • Optimizacija procesa
  • Čišćenje i higijena
  • IT, informacijska tehnologija
  • Usluge
  • Tehnologija pakiranja
  • Smrznuti i gotovi proizvodi
  • Energija, ventilacijska i klimatizacijska tehnologija
  • Posluživanje hrane, oprema za posluživanje hrane

Teme u fokusu na sajmu iba 2023 u Münchenu

Teme u fokusu prikazuju najvažnije trendove u industriji, spajaju ponudu i potražnju, te gledaju u budućnost globalne pekarske industrije: “Koje su potrebe tržišta?”, “Što cijeni kupac sutrašnjice?”, “Kakav utjecaj imaju tehnološki, ekološki i društveni razvoj na pekarsku industriju i pozicioniranje poduzeća?”.

GASTRO TRENDOVI

Koje nove proizvode predstavlja svjetska pekarska industrija? Koje mogućnosti nude alternativni sastojci? Kako se razvija kultura prehrane? Koje vrste prehrambenih navika definiraju tržište jučer, danas i prije svega sutra? Najnoviji prehrambeni trendovi okupljeni u iba.UNIVERSE.

ARTISAN PEKARNICE

Praktičan rad – kvalificirani i vješti radnici temelj su za inovacije i pokretači razvoja. Zanat je tradicionalan i moderan u isto vrijeme – učenje od majstora i prenošenje iskustva središnja je osnova obuke u zanatskom sektoru i našoj kulturi.

ZDRAVLJE

Prehrambene navike se stalno mijenjaju. Potrošači biraju hranu svjesnije nego ikad prije. Potreba za svježom, uravnoteženom, raznolikom i visokokvalitetnom prehranom središnji je stup tjelesnog zdravlja, a time i nezamjenjiva u pekarskoj industriji.

ODRŽIVOST

Transparentnost i održivost dvije su važne ključne riječi. Za proizvodnju, kao i za potrošnju, predstavljaju važnu kvalitetnu i kupovnu karakteristiku. Teme koje su od posebnog značaja za pekarsku industriju uključuju:
– korištenje regionalnih i sezonskih proizvoda
– smanjenje otpada i bacanja hrane
– mogućnost ekološkog pakiranja
– proizvodnja koja štedi energiju i resurse.

DIGITALIZACIJA

Budite spremni danas za ono što nam donosi sutra. Digitalizacija otvara nove mogućnosti za pekarsku industriju. Ovom fokus temom iba u središte stavlja nove načine i metode za budućnost: od optimizacije i automatizacije procesa uz pomoć umjetne inteligencije do mogućnosti povećanja lojalnosti kupaca zahvaljujući novim kanalima prodaje i izravnoj komunikaciji.

RJEŠENJA “KLJUČ U RUKE”

Razumijevanje proizvodnog lanca kao cjeline dovodi do povećane učinkovitosti, osiguranja kvalitete i veće održivosti. Cjelovita rješenja razmatraju međusobno povezivanje svih koraka od berbe sirovina do prodaje prerađene hrane i nude podršku iz jednog izvora.

UPRAVLJANJE KVALITETOM

Biti i ostati konkurentan na tržištu – za to je bitna proizvodnja prema kvalificiranim smjernicama i utvrđenim standardima. Prerada hrane slijedi higijenske i senzorske standarde definirane propisima. Osim toga, postupci ispitivanja i upravljanje kvalitetom mogu se koristiti za reagiranje na odstupanja i prepoznavanje potencijala za poboljšanje na vrijeme.

Plan sajma iba 2023

Plan sajma iba 2023 u Münchenu

Cijene ulaznica za sajam iba 2023

UlazniceOnlineNa sajmu
JednodnevnaEUR  48.00EUR  65.00
DvodnevnaEUR  90.00EUR 110.00
TrajnaEUR 100.00EUR 125.00
Studenti, vježbeniciEUR  20.00EUR 30.00

Uštedite vaše vrijeme i novac i kupite ulaznice online: iba.de/tickets

Radno vrijeme sajma iba 2023

Nedjelja – Srijeda 9:30 – 18.00
Četvrtak 09:30 – 17:00

Iba_2018_Presse_tp_1071
Iba_2018_Presse_tp_1071

Firma Vemag, Maschinenbau für die Nahrungsmittelindustrie, Technik und Maschinen

Firma Vemag, Maschinenbau für die Nahrungsmittelindustrie, Technik und Maschinen

Iba_2018_Presse_tp_1571
Iba_2018_Presse_tp_1571

Bäckereierlebiniswelten bei der Firma AHA 360°.

Bäckereierlebiniswelten bei der Firma AHA 360°.

Csm_iba-2018-eroeffnung_daca8710ab
Csm_iba-2018-eroeffnung_daca8710ab

54321
(0 votes. Average 0 of 5)