iba 2023 – VODEĆI SVJETSKI SAJAM ZA PEKARSTVO I KONDITORSKU INDUSTRIJU
Datum: 22. – 26. listopada 2023.
Mjesto: Messe München
Organizator: GHM
Interval: 3 godine
www.iba.de
Vraćamo se u poznatom obliku – uživo!
O sajmu iba – SAJAM KOJI INSPIRIRA
iba je vodeći svjetski sajam za pekarstvo, slastičarstvo i grickalice te nudi jedinstvenu platformu na kojoj se predstavljaju najnoviji trendovi i inovacije u industriji.
Vodeći sajam ne impresionira samo međunarodne izlagače, koji se mogu predstaviti i uspostaviti nove kontakte putem inovativnih mogućnosti sudjelovanja, iba također sajamskoj publici pruža jedinstveni presjek cjelokupne industrije, zahvaljujući širokom portfelju od proizvođača sirovina i tehnologije pakiranja, do tradicionalnih obrta i digitalizacije. Odabrane fokusne teme stavljaju aktualna pitanja i razvoj u prvi plan i nude dodatne informacije.
Sajam se održava svake treće godine u izložbenom centru u Münchenu. Zbog odgode zbog pandemije, iba će ponovno otvoriti svoja vrata od 22. do 26. listopada 2023.
Sajam iba predstavlja sve proizvode i tehnologije koji su relevatni pekarima i slastičarima svih veličina, donositeljima odluka iz pekarske i konditorske industrije i maloprodaje. Raspon tema sajma kreće se od sirovina, sastojaka i smrznutih pekarskih proizvoda, preko tehnologije proizvodnje i pakiranja, optimizacije procesa i informatičke tehnologije, sve do unutarnjeg uređenja pekarnica, slastičarnica i café barova.
Uspjeh sajma iba 2018, top 10 zemalja posjetitelja i raznolikost izlagačkih sektora
Brojke sajma iba 2018:
- 1.373 izlagača iz 50 zemalja
- 77.020 stručnih posjetitelja iz 173 zemlje
- 100 predavanja na iba.FORUM-u i iba.SPEAKERS CORNER-u
- 87% izlagača je izjavilo: „Vraćamo se na sajam iba.“
- 58 sati vreve i užurbanosti
- 2.1 milijarde Eura sklopljenih ugovora tijekom sajma
- 85% izlagača tvrdi da je iba najvažniji sajam ove industrije
Top 10 zemalja posjetitelja:
- Njemačka
- Italija
- Rusija
- Austrija
- Španjolska
- Poljska
- Nizozemska
- SAD
- Ukrajina
Posjetitelji, koji povećavaju Vaš uspjeh na sajmu iba, dolaze iz ovih područja industrije:
- Craft pekarnice
- Slastičarnice / cafe barovi
- Strojarstvo / tehnologija proizvodnje
- Proizvođači sirovina / aditiva
- Veleprodaja / Trgovine
- Lanci pekarnica / pekare
- Agencije / konzultanti
- Industrija slatkiša
- Sektor maloprodaje
- Opskrba za pekarnice
- Cafe barovi / lanci cafe barova
- Online maloprodaja
- Samoposlužne pekarnice sa povoljnijim proizvodima
- Prodavaonice sladoleda
- Industrija hrane / catering / hoteli / kantine
- Sveučilišta / obrazovanje / usavršavanje
Raznolikost inovacija izlagača na sajmu iba je beskonačna, a dolaze iz ovih sektora:
- Analitika
- Tehnologija i oprema za proizvodnju
- Logistika
- Sirovine i sastojci
- Prodaja i POS
- Optimizacija procesa
- Čišćenje i higijena
- IT, informacijska tehnologija
- Usluge
- Tehnologija pakiranja
- Smrznuti i gotovi proizvodi
- Energija, ventilacijska i klimatizacijska tehnologija
- Posluživanje hrane, oprema za posluživanje hrane
Teme u fokusu na sajmu iba 2023 u Münchenu
Teme u fokusu prikazuju najvažnije trendove u industriji, spajaju ponudu i potražnju, te gledaju u budućnost globalne pekarske industrije: “Koje su potrebe tržišta?”, “Što cijeni kupac sutrašnjice?”, “Kakav utjecaj imaju tehnološki, ekološki i društveni razvoj na pekarsku industriju i pozicioniranje poduzeća?”.
GASTRO TRENDOVI
Koje nove proizvode predstavlja svjetska pekarska industrija? Koje mogućnosti nude alternativni sastojci? Kako se razvija kultura prehrane? Koje vrste prehrambenih navika definiraju tržište jučer, danas i prije svega sutra? Najnoviji prehrambeni trendovi okupljeni u iba.UNIVERSE.
ARTISAN PEKARNICE
Praktičan rad – kvalificirani i vješti radnici temelj su za inovacije i pokretači razvoja. Zanat je tradicionalan i moderan u isto vrijeme – učenje od majstora i prenošenje iskustva središnja je osnova obuke u zanatskom sektoru i našoj kulturi.
ZDRAVLJE
Prehrambene navike se stalno mijenjaju. Potrošači biraju hranu svjesnije nego ikad prije. Potreba za svježom, uravnoteženom, raznolikom i visokokvalitetnom prehranom središnji je stup tjelesnog zdravlja, a time i nezamjenjiva u pekarskoj industriji.
ODRŽIVOST
Transparentnost i održivost dvije su važne ključne riječi. Za proizvodnju, kao i za potrošnju, predstavljaju važnu kvalitetnu i kupovnu karakteristiku. Teme koje su od posebnog značaja za pekarsku industriju uključuju:
– korištenje regionalnih i sezonskih proizvoda
– smanjenje otpada i bacanja hrane
– mogućnost ekološkog pakiranja
– proizvodnja koja štedi energiju i resurse.
DIGITALIZACIJA
Budite spremni danas za ono što nam donosi sutra. Digitalizacija otvara nove mogućnosti za pekarsku industriju. Ovom fokus temom iba u središte stavlja nove načine i metode za budućnost: od optimizacije i automatizacije procesa uz pomoć umjetne inteligencije do mogućnosti povećanja lojalnosti kupaca zahvaljujući novim kanalima prodaje i izravnoj komunikaciji.
RJEŠENJA “KLJUČ U RUKE”
Razumijevanje proizvodnog lanca kao cjeline dovodi do povećane učinkovitosti, osiguranja kvalitete i veće održivosti. Cjelovita rješenja razmatraju međusobno povezivanje svih koraka od berbe sirovina do prodaje prerađene hrane i nude podršku iz jednog izvora.
UPRAVLJANJE KVALITETOM
Biti i ostati konkurentan na tržištu – za to je bitna proizvodnja prema kvalificiranim smjernicama i utvrđenim standardima. Prerada hrane slijedi higijenske i senzorske standarde definirane propisima. Osim toga, postupci ispitivanja i upravljanje kvalitetom mogu se koristiti za reagiranje na odstupanja i prepoznavanje potencijala za poboljšanje na vrijeme.
Plan sajma iba 2023
Cijene ulaznica za sajam iba 2023
Ulaznice | Online | Na sajmu |
Jednodnevna | EUR 48.00 | EUR 65.00 |
Dvodnevna | EUR 90.00 | EUR 110.00 |
Trajna | EUR 100.00 | EUR 125.00 |
Studenti, vježbenici | EUR 20.00 | EUR 30.00 |
Uštedite vaše vrijeme i novac i kupite ulaznice online: iba.de/tickets
Radno vrijeme sajma iba 2023
Nedjelja – Srijeda 9:30 – 18.00
Četvrtak 09:30 – 17:00