analytica 2020 održat će se virtualno

analytica 2020 održat će se virtualno

Ove godine, Messe München domaćin je vodećeg svjetskog sajma za laboratorijsku tehnologiju, analizu i biotehnologiju koji će se održati u virtualnom obliku – sajam analytica virtual 2020.

Novi virtualni oblik sajma analytica 2020 omogućit će izlagačima da rezerviraju digitalne sajamske prostore od 19. – 23. listopada 2020. Osim toga nudi svim klijentima dodatne mogućnosti za networking. Veći dijelovi predavanja i prateći program također će biti dostupni u digitalnom obliku.

U koordinaciji sa savjetodavnim odborom analytica, u ožujku 2020. godine donesena je odluka da se sajam analytica 2020 odgodi sa travnja 2020. na listopad 2020.
Već u srpnju interes izlagača da prisustvuju sajmu bio je vrlo velik, iako se očekivano popuštanje ograničenja putovanja iz neeuropskih zemalja nisu ostvarila.

Tada je promocija posjetitelja ponovno usmjerena na europsko tržište. “Nažalost, posebno u Europi razvoj događaja koji je počeo u tjednima u kolovozu izravno utječu na izlagačka i posjetiteljska tržišta”, kaže dr. Reinhard Pfeiffer, zamjenik predsjednika uprave Messe Münchena.

„S važnih europskih tržišta za analyticu došla je vijest da posjeti sajmovima neće biti mogući. Stoga bi postojeći sajam u listopadu bio daleko od zahtjeva sudionika s obzirom na internacionalnost sajma analytica, razočarao bi očekivanja posjetitelja i izlagača, čak i u doba korone i oštetio srž događaja. Digitalna platforma sajma analytica sada je alternativa za koju su se zalagali i mnogi izlagači.”

Nova ograničenja putovanja za europske zemlje u kolovozu

Osim zabrana putovanja koje tvrtke trenutno nameću svojim zaposlenicima i ograničenja putovanja u Njemačku koju su uvele države, u kolovozu je Savezna Republika Njemačka također otežala ulazak u Njemačku iz nekih država. To uključuje regije u Francuskoj (poput područja oko Pariza), Belgiji (Antwerpen, Bruxelles) i Španjolskoj (cijelo kopno i Baleari), koje su među najvažnijim zemljama izlagačima i posjetiteljima na sajmu analytica.

Posebno u posljednja dva tjedna, tim sajma analytica primio je izuzetno velik broj zabilješki europskih izlagača u vezi s nepraktičnošću njihova sudjelovanja na sajmu. Mnogi njemački izlagači razumljivo su izrazili zabrinutost da će samo mali dio očekivanih posjetitelja doći na sajam analytica.

“Prvotna odluka o odgodi analytice bila je točna. Međutim, s obzirom da su se vanjski uvjeti u posljednje vrijeme naglo pogoršali, ponovna procjena situacije neizbježna je. analytica je vodeći međunarodni sajam. Mnogi sudionici ne bi mogli doći u München zbog novouvedenih ograničenja putovanja. Drago nam je da je Messe München reagirao fleksibilno i brzo i da analytica virtualno nudi pravi koncept za 2020. godinu“, naglašava Siegbert Holtermüller, predsjednik Savjetodavnog odbora izlagača i voditelj prodaje prirodnih znanosti u Olympusu.

Online sajam s virtualnim prostorima i pratećim programom

Projektni tim analytica sada radi na proširenju virtualnog formata sajma analytica pokrenutog u kolovozu u globalno vidljivi digitalni sajam za laboratorijsku industriju, odražavajući što više ponuda i formata koji već desetljećima odlikuju sajam analytica koji se održava u Münchenu. Sajam analytica virtualno realizirat će se u uskoj suradnji s Lumitos AG.

Virtualni oblik sajma analytica bit će dostupan 24 sata dnevno kako bi posjetiteljima u svim vremenskim zonama omogućio sudjelovanje.

Na virtualnim izložbenim prostorima izlagači će predstaviti nove proizvode i inovacije proizvoda iz svih područja laboratorijske i analitičke tehnologije za ciljane industrije kemije, biotehnologije, farmacije i proizvodnje hrane.

Posjetitelji mogu doživjeti prezentacije proizvoda, preuzeti letke i izravno kontaktirati izlagača putem funkcije za tekst, audio i video chata.

Uz to, putem platforme analytica virtualno bit će dostupni web seminari, specijalistička predavanja i velik dio pratećeg programa.

Važne programske stavke ponavljat će se u različito doba dana.

Ukratko o sajmu analytica

analytica 2020 virtual – vodeći međunarodni stručni sajam za laboratorijsku tehnologiju, analizu i biotehnologiju sa analytica konferencijom
Datum: 19. – 23. listopad 2020.
Više o sajmu na: www.analytica.de

Kao vodeći svjetski i najveći sajam laboratorijske tehnologije, analiza i biotehnologije, analytica postavlja standarde već više od 50 godina. Fokus sajma analytica 2020 su teme orijentirane na budućnost, poput “Digitalna transformacija laboratorija”.

analytica 2018 u brojkama:
■ 1.163 izlagača iz 47 zemalja
■ 35.626 stručnih posjetitelja iz 111 zemalja svijeta
■ 55.000 m² izložbenog prostora, sa 50,4% međunarodnih izlagača

54321
(0 votes. Average 0 of 5)