12.11.2018.

BAU 2019

 

Vodeći svjetski stručni sajam za arhitekturu, građevinske materijale i sustave

 

Datum: 14. – 19. siječnja 2019.

Mjesto: Messe München


Veliki uspjeh sajma BAU 2017:   

                     
  2.120 izlagača iz 45 zemalja (BAU 2019 oko 2.200 izlagača)      
  Više od 250.000 stručnih posjetitelja
183.000 m² (BAU 2019 će pokriti 200.000 m²)
  17 paviljona (BAU 2019 u 19 paviljona)
65.000 posjetitelja iz područja arhitekture i projektiranja
Sajam BAU je osnovan 1964. godine
  Više od 330 predavanja u popratnim programima

 

BAU je vodeći svjetski sajam za arhitekturu, materijale i sustave, najveći i najvažniji događaj za djelatnost. Sljedeći BAU održat će se na sajamskom prostoru Messe München od 14. do 19. siječnja 2019. Očekuje se oko 2.200 izlagača iz oko 45 zemalja, te više od 250.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.


Na površini od 200.000 m2 - prostor je u potpunosti zauzet - BAU predstavlja arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju i unutarnje uređenje u 19 izložbenih paviljona, u novim i postojećim objektima. Svake dvije godine, vodeći akteri u djelatnosti okupljaju se na ovoj temeljnoj građevinarskoj izložbe, koja je jedinstvena u svijetu. Raspon proizvoda i usluga je strukturiran prema građevinskom materijalu, proizvodnim sektorima i tematskim područjima.


BAU se obraća svima onima koji su uključeni u projektiranje, izgradnju i funkcioniranje svih vrsta objekata. BAU je također najveći svjetski sajam za arhitekte i inženjere, privlači više od 65.000 profesionalnih projektanata i dizajnera. Prateći program sadrži brojna atraktivna događanja, uključujući i vrhunske okrugle stolove sa stručnjacima iz cijelog svijeta.

 

 

 

BAU 2019 predstavlja se u XXL formatu

 

Sajam BAU predstavit će se u XXL formatu od 14. do 19. siječnja 2019. Zahvaljujući izgradnji novih izložbenih paviljona C5 i C6, izložbeni prostor Messe München, organizator sajma BAU, povećat će se na oko 200.000 m2. Sajam BAU će zauzimati svih 18 izložbenih paviljona, te će biti veći nego ikad prije. Oko 2.200 izlagača iz 45 zemalja predstavit će arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, kao i za dizajn interijera novih i postojećih zgrada.

 

Veća međunarodna potražnja nego ikada prije!

 

Kad sajam BAU otvori svoja vrata 14. siječnja 2019., u 19 paviljona bit će rezerviran svaki dostupan kvadratni metar prostora; povećanjem prostora bit će ostvaren rekordan broj izlagača. Oko 40% izlagača dolazi iz inozemstva, što odgovara povećanju od šest posto u odnosu na 2017.! Glede posjetitelja, postoje svi izgledi za prekoračenje brojke od 250.000.

 

Novo: Rasvjeta / inteligentna gradnja

 

Novi izložbeni segment „Rasvjeta / inteligentna gradnja” bit će dodatak u interdisciplinarnom portfelju sajma BAU. S gledišta Mirka Arenda, direktora sajma, integracija teme svjetlosti u sajam BAU je logična posljedica, jer koncepcija rasvjete igra sve važniju ulogu u ukupnoj koncepciji zgrade. U našem novom izložbenom dijelu kombiniramo temu rasvjete s temom automatizacije u zgradama. Bit je u usmjeravanju i kontroli svjetla, koncepcijama rasvjete, dnevnom svjetlu u odnosu na umjetno svjetlo. Osim toga, ovaj novi segment bit će poveznica na postojeće segmente kao što su „Fasadni sustavi”, „Vrata i prozori„ ili "Energetska tehnologija”.
 
Nadalje, dva nova paviljona C5 i C6 će sadržavati nekoliko promjena u strukturi paviljona. Dosad smješten u paviljonu C2, izložbeni segment „Staklo” će tako preseliti u paviljon C3. BAU-IT, najveći europski prikaz softvera za gradnju premjestit će se iz paviljona C3 u novi paviljon C5. Novi izložbeni segment „Rasvjeta / inteligentna gradnja” bit će u paviljonu C2 i obuhvaćati sustave za zaštitu od sunca, upravljanje dnevnim svjetlom, svjetlosne trake / svjetlosne kupole, koncepcije umjetne rasvjete, automatizaciju u zgradama / kontrolu zgrada i dizala.

 

Novo: Digitalno selo

 

Još jedna nova značajka je digitalno selo u paviljonu C5. U skladu s motom „Povezujemo, maksimaliziramo, nadahnjujemo”, ono po prvi put u povijesti povezuje digitalne inicijative u građevinskoj industriji s aktualnim zbivanjima u softverskoj industriji. Tu će odabrane start-up tvrtke predstaviti svoje proizvode i poslovne ideje. Najbolja digitalna ideja za budućnost gradnje bit će nagrađena.

 

Vrhunski prateći program

 

Osim izložbenog, sajam BAU 2019, baš kao i njegova prijašnja izdanja, osigurat će i vrhunski prateći program koji se sastoji od foruma i posebnih prezentacija, uključujući:

 

(Besplatne) sajamske forume koji će ponuditi uzbudljiva predavanja o svim aspektima planiranja i arhitekture. Teme na tri foruma (C2, A4 i B0) će se mijenjati na dnevnoj bazi. One će pratiti ključne teme sajma BAU 2019 (procesi + arhitektura, dnevno + radno, sustavi + objekti, svjetlo + gradnja). Predavači su nezavisni stručnjaci iz cijelog svijeta, uključujući i poznata imena kao što je njemačka dizajnerica rasvjete Ulrike Brandi ili nizozemski arhitekti Nathalie de Vries i Kees Christiaanse. Sva predavanja će se simultano prevoditi s njemačkog na engleski.

 

Posebne priredbe sajma BAU prvenstveno su usmjerene na projektante i inženjere. Teme su „Životni prostor u budućnosti”, „Održivost je novi standard”, „Smart Living” i „Smart WinDoor TripleS”. Pod potonjim naslovom, IFT Rosenheim će predstaviti primjenu inteligentnih komponenata, senzorskih pogona i sigurnosnih sustava, koristeći kućno i poslovno okruženje kao primjer. Težište je na jednostavnoj uporabi, ugradnji i tome kako se sigurno nositi sa zahtjevima, dokazima i sigurnosnim uređajima komponentni na električni pogon. Ostali partneri sajma BAU u sklopu posebnih priredbi su Fraunhofer Allianz Bau, Njemačka udruga za održivu gradnju [DGNB Deutsche Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen] i Njemačka udruga za gerontologiju [GGT Deutsche Gesellschaft fur Gerontotechnik].


U sklopu novoga „Susreta obrtnika” u paviljonu C6 održat će se stručni okrugli stolovi (za "redovite posjetitelje") uz sudjelovanje kvalificiranih obrtnika i arhitekata. U popodnevnim satima, posjetitelji obrtnici mogu posjetiti predavanja o kontroverznim temama u industriji na „Tradesmen Meet Forum”-u. BAU organizira ovaj program predavanja u suradnji s Konradin Medien GmbH.


Nacionalni tim njemačkih profesionalnih graditelja podići će svoj kamp za obuku na sajmu BAU po četvrti put. U istočnom ulazu, najbolji njemački obrtnici će se pripremati za profesionalno svjetsko prvenstvo „WorldSkills 2019” koje će se održati u Kazanu u Rusiji u kolovozu 2019.


U sklopu sajma BAU 2019, opet će biti podijeljene brojne nagrade, uključujući Bauwelt, Nagradu DETAIL, Nagradu AIT za inovacije i BAKA nagradu za inovacije.

 

 

Ciljne grupe

 

Sajam BAU je namijenjen svima onima koji su uključeni u projektiranje i gradnju. Najveći dio  posjetitelja i dalje dolazi iz graditeljskih djelatnosti i djelatnosti opremanja zgrada (37%).
Djelatnosti proizvodnje građevinskog materijala/ostale stručne djelatnosti uvijek su snažno zastupljene (30%).

Skupina planera, arhitekata i građevinskih inženjera naglo je porasla u posljednjih nekoliko godina i tvori 26% od ukupnog broja posjetitelja. Tri posto posjetitelja sajma BAU dolaze iz sektora stanovanja i trgovine nekretninama, četiri posto s područja istraživanja i obrazovanja.

 

Više o sajmu na: www.bau-muenchen.com

 

Radno vrijeme sajma: ponedjeljak - petak   09:30 - 18:00

                                     subota   09:30 - 16:00

 

 

Ulaznice On-line Na sajmu
1-dan EUR 27.50  EUR   49.50
2-dana EUR 40.00  EUR   79.00
6-dana EUR 54.50  EUR 109.00
1-dan grupna (od 10 osoba) EUR 27.50  EUR   42.50
Studenti, učenici    EUR   15.00

 

Ulaznice možete kupiti na: www.bau-muenchen.com/tickets ili direktno na sajmu. Kupovinom ulaznica online možete uštediti do 56%; jednostavno se registrirajte putem mobitela, tableta ili prijenosnog računala, kupite ulaznicu i uštedite svoje vrijeme i novac.

 

Planirajte posjet sajmu BAU 2019 na vrijeme i za sva pitanja obratite nam se sa povjerenjem.
München – grad sa srcem Vas očekuje!